Virum-Sorgenfri Tennisklub / Boelvej 10/ 2830 Virum / Tlf.nr. (+45) 45 85 14 32 / kontoret@vst-tennis.dk

Hjertestarten hænger lige inden for indgangsdøren til hallen

En stor tak til TrygFonden, som har udlånt udstyret til os. TrygFonden har endvidere afholdt kurser for bestyrelse/trænere/personale m.fl., så der er flere i klubben, som har prøvet, hvordan udstyret virker. Men det særlige ved hjertestarteren er, at den kan betjenes af alle, og når man åbner boksen, vil en stemme vejlede i, hvad man skal gøre.
Er uheldet ude – og en person har fået hjertestop (intet åndedræt ) – er det vigtigt at have en hjertestarter i nærheden og ikke skulle vente på ambulancen. Man bør få en anden til at hente hjertestarteren, og selv give hjertemassage og helst kunstigt åndedræt, mens udstyret bliver gjort klart. Der sidder en maske på hjertestarteren, man evt. kan bruge ved kunstigt åndedræt.

Hjertemassage alene sætter ikke hjertet i gang, det gør kun hjertestarteren. Hjertestarteren virker ved, at der påsættes 2 elektroder på den nøgne brystkasse/skulder, og udstyret vil så selv måle og give besked, om der skal gives et stød ved tryk på knap. Behandlingen fortsættes ud fra stemmevejledningen.

Vi henviser i øvrigt til plakater sat op ved siden af hjertestarteren, og der er også en lille folder til at tage med hjem.
Generelt er det selvfølgelig bedst, hvis så mange som muligt har eller tager førstehjælpskurser.

Torsten Foersom

Nyheder